Vrijwilligerspunt Eindhoven

Organisaties en MAS

Jongeren houden een organisatie jong. Ze brengen nieuwe kennis en energie, een frisse blik. Met de inzet van jongeren kan de organisatie nieuwe activiteiten beginnen of oude verbeteren. Klussen die anders blijven liggen, kunnen zij uitvoeren. Ook jij kunt profiteren van de kracht van jongeren. Dit kan met de maatschappelijke stage!

Wat doet vrijwilligerspunt voor jou?

  • We helpen jou bij het bedenken van interessante stageopdrachten en zoeken naar geschikte stagiaires.
  • We maken afspraken met scholen over de randvoorwaarden.
  • We evalueren de MaS met jou en de scholen.
  • We beantwoorden graag al jouw vragen. Veel interessante informatie vind je in het boekje 'Alles wat u moet weten over MaS'.

Wat doet u voor de leerling?

  • Je zorgt voor een duidelijke, leerzame en zinvolle opdracht.
  • Je legt afspraken vast in een stageovereenkomst.
  • Je geeft een getuigschrift mee waarin je aangeeft wat de jongere heeft geleerd.

Vrijwilligerspunt helpt alle betrokkenen met de maatschappelijke stage: leerlingen, scholen en organisatie. We brengen vraag en aanbod samen. Ons doel is om aantrekkelijke stageplekken en -opdrachten te creëren zodat de MaS een waardevolle ervaring wordt. De maatschappelijke stagiair van nu is mogelijk jouw vrijwilliger van de toekomst.

Stageovereenkomst
In een stageovereenkomst worden afspraken vastgelegd tussen de maatschappelijke stagiaire en de organisatie. Je kunt deze overeenkomst hiervoor gebruiken en waar nodig aanvullen/ aanpassen. U kunt hier klikken voor de overeenkomst.

Getuigschrift
Voor jongeren heeft het goed afsluiten van een maatschappelijke stage waarde. Dit getuigschrift  kun je als organisatie gebruiken en als blijk van erkenning en waardering aan de jongere meegeven. Hier kunt u het getuigschrift vinden.

Evaluatie MaS
Een evaluatiegesprek met de leerling, de stagebegeleider van de school en desgewenst de maatschappelijk makelaar van Vrijwilligerspunt geeft inzicht over wat er goed ging en wat beter kan, maar geeft jou ook informatie over hoe jongeren jouw organisatie zien en hoe je beter op hun behoeften en beleving kunt inspelen. Hier vindt u het evaluatie MaS.