Vrijwilligerspunt Eindhoven

Maatschappelijke stage houdt in dat jongeren in het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. Vrijwilligerswerk gebeurt vooral in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Soms buiten een georganiseerd verband, bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een oude buurvrouw of een gezin te helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft.

Maatschappelijke stage is niet verplicht. Scholen 
beslissen zelf of zij maatschappelijke stage onderdeel willen maken van hun onderwijsprogramma. De school mag maximaal 30 uur maatschappelijke stage per leerling meetellen als onderwijstijd.

Dus heb je een interessante klus waar je extra handen en een frisse blik voor kunt gebruiken, meld jouw organisatie dan aan bij Vrijwilligerspunt.

Aanmelden
Maatschappelijke stageplaatsen meld je eenvoudig in onze vernieuwde en verbeterde vacaturebank. Is de organisatie nog niet aangemeld, klik dan hier en maak een account aan.   
Je kunt dan inloggen, registreren en vacatures plaatsen.

Vacature plaatsen of bewerken
Wil je een vacature plaatsen of bewerken dan kun je hier inloggen. 

03-05-2017