Vrijwilligerspunt Eindhoven

Talentenscouts 

Bij de Vrijwilligersacademie zijn sinds 2014 een aantal Talentenscouts actief; vrijwilligers die goed bekend zijn in hun wijk of stadsdeel, er een breed netwerk hebben, kennis van de sociale kaart en goed kunnen communiceren. Mensen die hun kennis en kunde in willen zetten voor andere vrijwilligers.

 

Wat doen deze talentenscouts?

Deze groep vrijwilligers bezoeken organisaties en vrijwilligers om de vraag naar kennis en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk in Eindhoven in kaart te brengen. Vragen van vrijwilligers en organisaties in de wijk zullen aanleiding zijn voor nieuwe workshops in de Vrijwilligersacademie. Ook gaan zij op zoek naar vrijwilligers in de wijken die hun kennis en expertise willen delen met andere vrijwilligers via de Vrijwilligersacademie. De workshops zijn gericht op vakkennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling en worden gratis aangeboden.

 

Wat kunnen deze talentenscouts voor jou betekenen?

Talentenscouts gaan graag met vrijwilligersorganisaties in gesprek. Heeft jouw organisatie moeite om vrijwilligers te vinden? Of is er behoefte aan specifieke deskundigheidsbevordering? Talentenscouts denken graag met je mee en kunnen waar mogelijk slimme verbindingen leggen met deskundige vrijwilligers en andere vrijwilligers-organisaties in de stad.

 

Wil je ook een bezoek van een Talentenscout? Je kunt een email sturen naar f.v.overveld@vrijwilligerspunteindhoven.nl.

 

                                                                                                                                        20-01-15