Vrijwilligerspunt Eindhoven

Vrijwilligers vinden en binden

Vrijwilligers vinden is voor veel organisaties een uitdaging. De motivatie om vrijwilligerswerk te kunnen en willen doen is divers. De tijd voor vrijwilligerswerk is beperkt.  Mensen hebben het druk met andere dingen zoals werk, gezin en hobby’s.
Hoe speel je als organisatie hier op in. Hoe organiseer je dat mensen tijd voor jou willen vrijmaken, hoe verhoog je je aantrekkingskracht, wat vinden mensen belangrijk en hoe speel je hier op in?

Blijf wel de waarden en doelen van je organisatie zelf in de gaten houden. Iemand moet wel binnen de organisatie passen. Wat verwacht je van je vrijwilligers? Kan iedereen de taak uitvoeren of moet je selectief zijn?

Uitgangspunten bij werving

Het is steeds minder vanzelfsprekend dat mensen vrijwilligerswerk doen. Werf zo gericht mogelijk. Zoek mensen voor afgebakende taken, de kans dat je iemand vindt voor een tijdelijk project is groter dan voor een vaste functie. Heb oog voor de motieven van de vrijwilliger. Vrijwilligers willen ook persoonlijke winst uit hun inzet halen. Sta open voor nieuw bloed en nieuwe ideeën.

Aan de slag? Lees hier de 10 gouden tips

Meer informatie

Meer over vinden en binden lees je op de website van vrijwilligerswerk.

Met het e-learningprogramma 'Vrijwilligers vinden en binden' leer je op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe ze de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunnen aanpakken. Je moet je wel eenmalig aanmelden.

Ook kun je interessante webinars van Movisie volgen over 'Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers?', 'Hoe begeleid je vrijwilligers?' en 'Leer werken met verplichte vrijwilligers'.